Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recenze Tanku Wz111

22. 10. 2015

 

WZ-111

WZ-111 je tank, který se dal získat v misích, které běželi o Vánocích a nyní v minulém měsíci. Jedná se o VIII. premiový těžký čínský tank. Nejlépe si tento tank popíseme v porovnání s IS6, jedním z nejoblíbenějších premiových vozidel. Věž na WZ111 není prostřelitelná tak jednoduše, jak je tomu u IS6. Jedinou možností jsou dva weakspoty velitelské věžičky, které při neustálém vrcení tankem není lehké zasáhnout. Přední plát, ať se tak papírově nejeví, dokáže odrazit mnohé a je velmi nevyzpytatelný, jako u IS6. Spodní plát je však poměrně papírový. IS6 takový spodní plát nemá a vede si lépe v sidescrapu, jelikož má o 20 mm větší pancíř. 111 má menší DPM a místo 217 APCR goldu, který používá IS6, má 250 HEAT, které mohou pomoci, když se dostanete do střetu například s ST1 nebo E75. WZ111 má o 30 metrů větší dohled než její sovětská sestra.

 

112, VIII. čínský těžký premiový tank dostupný v obchodě, má lepší horní plát, ostatně ten je stejný jako na X. tanku 113. Narozdíl od 112 však WZ nemá vpředu benzínové nádrže, takže ji není tak lehké zapálit. 111 má lepší DPM, ale horší depresi o jeden stupeň. Má však o šest stupňů lepší elevaci, což pocítite například při bojích na členitých mapách. WZ111 je mrštnější díky lepšímu motoru.

 

Vybavení používám:

  • Ventilace
  • Nabiják
  • Vertikální stabilizátor
  • (můžete vyměnit ventilaci za vylepšený pohon děla, mně se však lépe jeví ventilace)

 

Jako schopnosti posádky používám:

 

  • Žárovku spolu s opravy a u nabíječe bezpečné ukládání
  • BIA
  • perky na zlepšení dohledu a střelby

 

WZ-111 s sebou vozí notoricky známou 122mm se 175 penetrací, 0.46 přesností, 3.4 časem zaměření a 250 HEAT nábojem. Důvod omezeného MM.

Spodní plát je papírový a dá se prostřelit takřka čímkoliv, co vás potká. Naštěstí zde nejsou palivové nádrže, takže nebudete zpředu chytat. Boky a záda jsou však takřka polita benzínem. Boční pancíř je kouzelně stočen dovnitř, jako to známe u IS7 a tak se dá se 111 skvěle sidescrapit. Pozor však na narovnání přední šipky, kdy byste nepříteli nabídly takřka rovnou plochu. Zpředu ochrana před zapalením je celkem slušná, to se však nedá tvrdit o ochraně proti zásahu do nábojů. Číňani jsou v tomto ohledu  známý a WZ111 není výjimka. Zásah do předního kola dost často znamená, že máte rozbité pásy a náboje a rozhodujte se pak, co si opravíte..

 

Taktiku s WZ111 bych přirovnal k taktice s IS7. Oba tanky mají neprůstřelnou věž a když schováte spodní plát, stáváte se takřka neprůstřelným. S dělem však musíte jít na blízko. Nejlepší ochranou tanku je sidescrap avšak musíte neustále myslet na vaši šipku vpředu tanku, pokud však budete bojovat s nezkušeným hráčem, budou vás střílet do bočního pancíře, kde to 111 bez problémů požere. I když se to nezdá, dá se s tankem celkem slušně hrát na hulldown - samozřejmě ne jako v T34, ale máte pět stupňů deprese, což je u číňanů nevídaný luxus - stejně má i 62A. Kombinace pancíře a rychlosti vám dovolí hrát velice agresivně

 

 

WZ-111 je velice solidní premium tank. Dobrý řidič s ní dokáže podržet bitvu, avšak zkušený hráč, který ví, jaké má nedostatky, si s ní bez problémů poradí.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář